background image
Wildernis Leven

 
Instructie: Arne en Esther
Deelnemers: 4 tot 8
Duur: 6x wknd + 1 week
Kosten: €870,00 per mens

Voor alle cursussen bij BareFeet survival geldt dat het eten en de overnachtingen inbegrepen zijn. We koken volledig biologisch en vegetarisch. Overnachten kan in zelf meegebrachte tenten, bivakzakken, boshutten (wel zelf maken) of onder de sterrenhemel (zelf meenemen...)

U bent hier: Welkom, Activiteiten, Wildernis Levenfacebook

Wildernis Leven

nieuwEen jaaropleiding over leven in de wildernis.

vis boven het vuur

Van maart tot en met oktober bijna iedere maand een weekend bezig zijn met overleven en bosleven. Je leert pure overlevingstechnieken zoals vuur maken, waterdicht bivak bouwen en hoe je aan drinkbaar water komt. Maar er zit ook een leuk creatief weekend bij waarin je je eigen mes maakt. In de eerste weekenden zul je erachter komen hoe handig zo'n ding is. En er is een gezellig weekend boskleding maken, waarin je zelf een praktische, sterke, wollen jas maakt. Ideaal voor de koudere dagen in het bos. We willen graag afsluiten met een bijzondere finale waarin we een week lang een overlevingssituatie naspelen. Hierin ervaar je hoe het gaat om met een groep mensen te (over)leven in de natuur.

overzicht:

 
 • 28-30 mrt
 • 1e weekend: inleiding en overlevingstechnieken zoals de hut
 
 • 4-6 apr
 • 2e weekend: slapen in de hut, water en vuur!
 
 • 10,11 mei
 • maak je eigen survivalmes
 
 • 7,8 juni
 • maak je eigen jas en schoenen
 
 • 5,6 juli
 • bestaat intuïtie en kun jij er wat mee?
 
 • 5-7 sep
 • koken en meer...
 
 • okt data-volgt
 • een overlevings situatie beleven
We richten ons op wat echt belangrijk is. En wat is echt belangrijk? Wat heb je echt nodig? Dan kun je denken aan onderkomen, drinkbaar water, voedsel wellicht en aan gereedschappen om dingen te maken. En hoe je daar aan komt als je het niet bij je hebt. Maar ook eigenschappen zoals doorzettingsvermogen, handigheid, overzicht, weten wat te doen, wat er is, samen kunnen werken, en reeds opgedane ervaringen komen aan bod en helpen je heel erg in een overlevingssituatie.

binnen in de hut Waarom zou je dit willen leren? Wie komt er in deze tijd nog in een overlevingssituatie terecht? Wat heb je er aan? Het is natuurlijk gewoon erg leuk om je eigen vuur te maken, buiten te zijn, leuke mensen te ontmoeten.... Nieuwe ervaringen op te doen. Even weg te zijn uit je dagelijkse sores.

Maar wat je ervan kunt leren voor in je dagelijks leven is een weten. Weten wat je echt nodig hebt. En wat niet. Wat de echte gevaren zijn. Of je op jezelf kunt vertrouwen, met een gevoel van onafhankelijkheid. Weten wat je wel en niet kunt. Dat krijg je echter allemaal niet kado. Daar moet je wel wat voor doen. Als je bang bent voor de beestjes in het bos zul je die angst kunnen overwinnen door bij ze in de buurt te komen, ertussen te gaan zitten en als je eraan toe bent... ertussen te gaan liggen slapen in je zelfgemaakte hut. Dat hoef je niet alleen te doen, we doen het samen, wij zullen je ondersteunen, je kunt leren van de ervaringen van de anderen.

Daarnaast kun je ervaren hoe sterk jouw instincten zijn. Kun jij je intuïtie bewust in zetten? Ook dat neem je mee naar je comfortabele normale bestaan. Want uiteindelijk is overleven niet zo heel anders als leven.

broodjes bakkenDetails

Kosten:€ 870,00 per mens voor alle weekenden en de wildernis ervaring

Locatie: Hoenderloo, behalve het ervaren. Dit vindt plaats op een verrassings lokatie in binnen of misschien wel in het buitenland!

 

wildernis logo
Alle cursussen of workshops op deze site waar dit logo bij staat zijn onderdeel van het Wildernis Leven jaar programma.

Het is ook mogelijk je voor afzonderlijke weekenden op te geven. Het kan dus zijn dat er elk weekend weer andere deelnemers bijzijn.