background image

U bent hier: Home, Activiteiten, Natuur Belevingfacebook

Natuur Beleving

Aarde weekend

aardeweekend

Saving the planet

Red de planeet, is een prachtig streven,
maar hoe doe je dat?
Moeder Aarde is groot en sterk!
Laten we ieder voor zich,
Contact maken met de aarde,
in het hier en nu.
En misschien verteld zij je dan
wat je voor haar kunt doen.

Wij ervaren Moeder Aarde als een levende entiteit. Als je voor haar wilt zorgen, is het dan niet logisch dat we haar vragen hoe we dat het beste kunnen doen? Misschien is het niet eens nodig om haar te redden. Wellicht is ze zo groot en sterk dat ze toch wel overleefd en is het vooral tijd om onszelf te redden!

hartje

Tijdens het Aarde weekend is er ruimte om tot rust te komen en te genieten van het contact met het bos. Even niet zoveel denken en de dagelijkse zorgen even achterlaten. Met fysieke en mentale oefeningen om te aarden, proberen we in contact te komen met de aarde zelf. En dan kun je een vraag stellen, een persoonlijke vraag, of één over het redden van die aarde. Kijk, luister en voel naar het antwoord van moeder aarde.

line

Persoonlijke ervaring van Esther:

Ik heb een keer het bos de vraag gesteld wat ik voor het bos terug kon doen. Tot mijn opluchting hoefde ik mij niet aan de bomen vast te ketenen om te voorkomen dat ze omgezaagd zouden worden. Noch hoefde ik het vuur uit te laten gaan of zuiniger te zijn met papier. Nee ik zag een beeld van mijzelf dansend in de regen.

Dansen in de regen! Ik zag me dat letterlijk doen en ik had helemaal geen zin om mezelf nat te laten regenen. Dus ik weigerde en gaf aan dat ik daar niet aan kon voldoen en of het bos nog iets anders wist. Deze keer zag ik mijzelf op blote voeten in het plaatselijke stroompje staan. Ik ben daarop wel in dat stroompje gaan staan; En oh, wat was dat water koud! Maar het voelde ook heel erg goed. Ik voelde me weer helder worden en kon er weer tegenaan.

Pas veel later begreep ik dat moeder aarde in symbolen tot ons spreekt. En dat de eerste opdracht inhield dat ik, ondanks de moeilijkheden die ik zag, de regen, mezelf moest zijn. Door te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, doe ik mijn stukje voor Moeder Aarde. Die symbolen correct vertalen moet je zelf doen, alleen jij weet wat die symbolen voor jou betekenen.

 

Aardeweekend
Instructie: Esther
Deelnemers: tot 8
Duur: weekend
data in overleg
Locatie: Quadenoord
Kosten: €747,- voor 4 deelnemers (€186,75pp)
Kosten: €970,- voor 8 deelnemers (€121,25pp)
Andere lokatie of aantal? Neem dan contact op voor een offerte.
--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

Kinderen van de Aarde                 Kokopelli

bosberaad

cursus voor volwassenen

De Kinderen van de Aarde cursusreeks heeft als leidraad 'het gevoel'. Vooral het gevoel naar de elementen uit de natuurlijke wereld gebruiken we in de cursus. Gevoel wordt duidelijker middels het verbreden van je bewustzijn; niet alleen de tastbare elementen om je heen, maar ook de energie van die elementen. De grens tussen fantasie en werkelijkheid blijkt soms maar heel dun en dan gaat je denken, dat alles wilt verklaren, op hol. Gelukkig hebben we ook een innerlijke stem, die het beste voor heeft met alles dat met jou verbonden is...maar vaak is juist die gids zo zacht. Als deze beide gidsen (je denken en je innerlijke stem) goed op elkaar zijn ingespeeld, heb je er bruikbaar gereedschap aan.

 

 

 

Kinderen van de Aarde 1
Instructie: Bastiaan
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 4 dagen
Helaas, deze cursus kan dit jaar niet plaatsvinden

line

Kokopelli

De passie waarmee de Kokopelli Earth Survival school ons heeft ondergedompeld in het leven, beleven en overleven in de natuur is een van de redenen dat Barefeet Survival bestaat.

Kokopelli earth survival school is de basis van onze kennis. Zij was op zoek naar het echte leven in de natuur gevoel en heeft tegenwoordig haar basis in Zweden.

Het is heel jammer dat Bastiaan Dolmans ook dit jaar niet bij ons langskomt als gastinstructeur voor een kinderen van de Aarde cursus.

 

Zintuigen Wandeling

zintuigen wandeling

Wij creëren graag onze eigen moderne wereld om ons heen, Meestal onbewust, sluiten we zo veel mogelijk de invloed van de natuurlijke wereld buiten. Wij bepalen zelf wel de vorm, kleur en geur van onze omgeving, de temperatuur, de snelheid, de smaak van ons eten, het aantal kleine en grote beestjes dat naast ons leeft. Alles om maar zo comfortabel mogelijk te leven. Maar of we er nou zo gelukkig van worden?

In onze stadse omgeving schreeuwt er veel om onze aandacht. We hebben daardoor geleerd onze zintuigen wat af te schermen. Onze hersenen dringen reclames, geluiden en zelfs muziek naar de achtergrond om niet overprikkeld te raken. In het bos hoeft dat niet. Daar is het heerlijk om je zintuigen weer eens open te zetten. Dat ontspant en zo ervaar je meer dat je leeft.

We gaan oefenen om weer een ontspannen, open blik te krijgen. En we luisteren naar wat de vogels ons te vertellen hebben. We gaan de omgeving eens aftasten met handen en voeten. Wat kan je neus je vertellen? Wat zou je kunnen proeven in het bos? En we kunnen testen of we een zesde zintuig hebben.

Details Zintuigen Wandeling:

Instructie: Esther
Deelnemers: 4 tot 10
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, mits begeleidt door een volwassene.
Duur: ca. 3 uur
Lokatie: in overleg
We vragen je schoenen met soepele zolen mee te nemen (bijv. moccasins of eenvoudige sloffen).Tenzij je op blote voeten loopt.
Kosten: afhankelijk van de locatie. Neem contact op via de contact pagina.

Wildernis Intuitie

treetops

Veel dieren leren overlevingstechnieken van hun ouders, maar daarnaast leven en overleven ze op instincten.
Hebben wij dat ook nog die instincten? Als we die instincten nog hebben, dan zijn ze oud en ontworpen om ons in een natuurlijke situatie te helpen. En zul je ze wellicht makkelijker vinden in een natuurlijke omgeving. Is instinct hetzelfde als intuïtie? Heb je dat en kun je dat ook bewust inzetten? Bewijs voor jezelf of het echt is of onzin. Wat 'weet' je als je stopt met denken? Kun je aan kennis komen die je niet kan weten? Ervaar het zelf.

In contact met je intuïtie kom je door even te stoppen met denken. Dat blijkt echter niet zo makkelijk voor de meeste mensen. Bewust voelen of je ogen sluiten helpt je al.

We doen geen enge rituelen, maar een aantal oefeningen om je dichter bij jezelf en de natuur te brengen. Door middel van deze oefeningen brengen we je van je gebruikelijke pad, laten we je dwalen. Je beantwoord vragen, waar je het antwoord niet op kan weten. Het enige dat je hoeft te doen is meedoen en je openstellen voor de mogelijkheid dat er meer is .....

...Wat mij betreft is leven zonder intuïtie niet compleet, en echt overleven niet mogelijk....

Wildernis Intuitie
Instructie: Esther
Deelnemers: tot 8
Duur: 1 of 2 dagen
data in overleg
Locatie: Quadenoord
Kosten: €320,- voor een eendaagse voor 8 deelnemers (€40,-pp)
Kosten: €970,- voor een tweedaagse voor 8 deelnemers (€121,25pp)
Andere lokatie of aantal? Neem dan contact op voor een offerte.
--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina