background image

U bent hier: Home, Activiteiten, Natuur Belevingfacebook

Natuur Beleving

Aarde weekend

 

Saving the planet

Red de aarde, is een prachtig streven,
maar hoe doe je dat?
Moeder Aarde is groot en sterk!
Laten we ieder voor zich,
Contact maken met de aarde,
in het hier en nu.
En misschien verteld zij je dan
wat je voor haar kunt doen.

aardeweekend

Wij ervaren Moeder Aarde als een levende entiteit. Als je voor haar wilt zorgen, is het dan niet logisch dat we haar vragen hoe we dat het beste kunnen doen? Misschien is het niet eens nodig om haar te redden. Wellicht is ze zo groot en sterk dat ze toch wel overleefd en is het vooral tijd om onszelf te redden!

hartje

Tijdens het Aarde weekend is er ruimte om tot rust te komen en te genieten van het contact met het bos. Even niet zoveel denken en de dagelijkse zorgen even achterlaten. Met fysieke en mentale oefeningen om te aarden, proberen we in contact te komen met de aarde zelf. En dan kun je een vraag stellen, een persoonlijke vraag, of één over het redden van die aarde. Kijk, luister en voel naar het antwoord van moeder aarde.

line

Persoonlijke ervaring van Esther:

Ik heb een keer het bos de vraag gesteld wat ik voor het bos terug kon doen. Tot mijn opluchting hoefde ik mij niet aan de bomen vast te ketenen om te voorkomen dat ze omgezaagd zouden worden. Noch hoefde ik het vuur uit te laten gaan of zuiniger te zijn met papier. Nee ik zag een beeld van mijzelf dansend in de regen.

Dansen in de regen! Ik zag me dat letterlijk doen en ik had helemaal geen zin om mezelf nat te laten regenen. Dus ik weigerde en gaf aan dat ik daar niet aan kon voldoen en of het bos nog iets anders wist. Deze keer zag ik mijzelf op blote voeten in het plaatselijke stroompje staan. Ik ben daarop wel in dat stroompje gaan staan; En oh, wat was dat water koud! Maar het voelde ook heel erg goed. Ik voelde me weer helder worden en kon er weer tegenaan.

Pas veel later begreep ik dat moeder aarde in symbolen tot ons spreekt. En dat de eerste opdracht inhield dat ik, o ndanks de moeilijkheden die ik zag, de regen, mezelf moest zijn. Door te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, doe ik mijn stukje voor Moeder Aarde. Die symbolen correct vertalen moet je zelf doen, alleen jij weet wat die symbolen voor jou betekenen.

 

Aardeweekend
Instructie: Esther
Deelnemers: 4 tot 8
Duur: weekend
21-23 juni 2019
Kosten: €120,00 per persoon

--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

Kinderen van de Aarde                 Kokopelli

bosberaad

cursus voor volwassenen

De Kinderen van de Aarde cursusreeks heeft als leidraad 'het gevoel'. Vooral het gevoel naar de elementen uit de natuurlijke wereld gebruiken we in de cursus. Gevoel wordt duidelijker middels het verbreden van je bewustzijn; niet alleen de tastbare elementen om je heen, maar ook de energie van die elementen. De grens tussen fantasie en werkelijkheid blijkt soms maar heel dun en dan gaat je denken, dat alles wilt verklaren, op hol. Gelukkig hebben we ook een innerlijke stem, die het beste voor heeft met alles dat met jou verbonden is...maar vaak is juist die gids zo zacht. Als deze beide gidsen (je denken en je innerlijke stem) goed op elkaar zijn ingespeeld, heb je er bruikbaar gereedschap aan.

 

 

 

Kinderen van de Aarde 1                 Kokopelli

Dit is een cursus overleven, waarbij we jouw gevoel als eerste werktuig inzetten. Als je tijdens je leven niet alleen je eigen leven mogelijk maakt, maar er ook voor zorgt dat de mensen, dieren en planten om je heen een mooi leven kunnen leven en niet alleen vandaag, maar ook morgen en de jaren daarna, dan kun je spreken van overleven in de mooiste zin van het woord: dat is in de kern waar we mee bezig gaan, tijdens de 6 KvdA cursussen. Dat je een spirituele verbondenheid hebt met alles om je heen, voel je misschien regelmatig, maar je leven ernaar inrichten, dat valt niet mee, want die spirituele verbondenheid doet je realiseren dat je niet alleen bent en je al dat leven om je heen nodig hebt om te leven; terwijl tegelijkertijd jouw leven ander leven kost. Deze cursus doe je dan ook niet alleen, deze cursus doe je met de hulp van de bomen, de planten, het landschap, de wind, de dieren en de mensen om je heen.

Deze serie heet kinderen van de aarde, omdat Moeder Aarde de lessen aan je geeft. Tijdens de cursus krijg je handvatten om die lessen op jouw eigen manier te gaan ervaren. Hij is niet bedoeld voor kinderen. De rust, en het geduldig de stilte opzoeken dat gevraagd wordt van de deelnemers, kunnen maar weinig kinderen opbrengen. Datzelfde gold voor ouders die hun kind meebrachten. Doe dat dus niet, dit is tijd voor jouzelf om te focussen op wat de natuur je kan leren.

De serie Kinderen van de Aarde wordt gegeven door Bastiaan Dolmans. Hij is in 1995 gestart met Stichting Kokopelli. Ik heb al zijn cursussen gevolgd en hij heeft daarmee de basis gelegd voor Barefeet survival. Hij is ondertussen verhuisd naar Zweden, maar komt 1 of 2 keer per jaar terug om weer een stuk van deze prachtige cursus-serie te geven. Deze keer ook deel 1. Aangezien elk deel voortborduurt op de vorige is het niet mogelijk later in te stappen. Dus dit is je kans om mee te doen.

Kinderen van de Aarde 1
Instructie: Bastiaan
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 4 dagen
zaterdag t/m dinsdag
18 - 21 mei 2019
Kosten: €170,00 per persoon
--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

line

Kokopelli

De passie waarmee de Kokopelli Earth Survival school ons heeft ondergedompeld in het leven, beleven en overleven in de natuur is een van de redenen dat Barefeet Survival bestaat.

Kokopelli earth survival school is de basis van onze kennis. Zij was op zoek naar het echte leven in de natuur gevoel en heeft tegenwoordig haar basis in Zweden.

Wij zijn heel blij dat Bastiaan Dolmans ook dit jaar weer bij ons langskomt als gastinstructeur voor wel drie kinderen van de Aarde cursussen.

Kinderen van de Aarde 2                 Kokopelli

bosberaad

Als je er achter wilt komen hoe jij spiritueel bewustzijn functioneel kunt gebruiken of wil je spiritueel bewustzijn eens ervaren.....dan is dit een cursus voor jou.
Waarnemingen die we doen met onze fysieke zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen en proeven) zijn een bespreekbaar onderwerp. Spirituele waarnemingen, echter, veroorzaken makkelijker twijfel of ongeloof, zowel bij jezelf als bij anderen, en zijn daardoor helaas vaker moeilijk bespreekbaar. Geen andere dan jouw eigen ervaringen, kunnen jou overtuigen over de functionaliteit van spiritueel bewustzijn en daarom is het doel van de tweede kinderen van de Aarde cursus om je spiritueel bewustzijn te laten ervaren, zodat je voor jezelf kan beoordelen welke waarde spiritueel bewustzijn voor je heeft.
Belangrijke oefeningen om dat doel te bereiken zijn o.a: de vertraging, de zit, oermeditatie en vele geblinddoekte oefeningen. Als belangrijkste hulpmiddel gebruiken we daarbij het bos. Ook zullen we middels fysieke handvaardigheid een voorwerp maken, dat een belangrijk hulpmiddel wordt voor ons spirituele bewustzijn. Tijdens deze cursus doen we oefeningen alleen of per twee en bespreken we spirituele waarnemingen en ervaringen in de groep. Het is heerlijk om begrip en steun te krijgen van mensen die een vergelijkbare zoektocht doorgaan. Bovendien zullen er ook ervaren leden van Barefeet Survival aanwezig om je te helpen. Verder is de cursus ook 4 dagen liggen op het mos, blote voeten lopen, verstoppertje spelen, zitten rond het vuur en ontspannen in het bos.

Let op: Om met Kinderen van de Aarde 2 mee te kunnen doen is de voorwaarde dat je eerst Kinderen van de Aarde 1 hebt gevolgd. Daar wordt onze basisvisie uitgelegd en ervaren, zodat we daarop verder kunnen bouwen.


Kinderen van de Aarde 2
Instructie: Bastiaan
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 4 dagen
zaterdag t/m dinsdag
21 - 24 september 2019
Kosten: €170,00 per persoon
--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

Kinderen van de Aarde 6                 Kokopelli

bosberaad

Een volledig nieuwe cursus, op verzoek van de deelnemers aan KvdA 5!
Kinderen van de Aarde 6 gaat over de groep, het bundelen van krachten en hoe je samen een probleem oplost. Hoe blijf je overeind met in je rugzak al die mooie Kvda technieken, elke keer dat je weer thuis met je gewone leven verdergaat, na een cursus; het vallen en opstaan, samen met je kracht. De grote afleidingen van de maatschappij en deze tijd, tegenover het niet inzetten van je kracht en alleen maar stil zitten mediteren in het bos.
Durf je echt jezelf te zijn, terwijl de stroom een andere kant op trekt? We gaan bezig met spirituele bestellingen en hoe dat werkt. Genezing komt ook voorbij, zowel fysiek, energetisch als bovennatuurlijk.
En om goed op de aarde te blijven staan, gaan we al onze KvdA kennis praktisch inzetten op de vraag of een voor ons onbekende plant eetbaar is.

Let op: Om met Kinderen van de Aarde 6 mee te kunnen doen is de voorwaarde dat je eerst Kinderen van de Aarde 5 hebt gevolgd.


Kinderen van de Aarde 6
Instructie: Bastiaan
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 4 dagen
woensdag t/m zaterdag , aansluitend onze Kokopelli Flute Gathering!
25 - 28 september 2019
Kosten: €170,00 per persoon
--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

 

Barefeet Bos Ervaring

zintuigen wandeling

Een boswandeling kan een prachtige ervaring opleveren, maar vaak is het bos alleen maar het behang tijdens onze gesprekken over de waan van de dag

Hoe maak je van je verblijf in het bos een echte ervaring? Hoe beleef je het bos op een andere manier? Dat doen we door onze zintuigen te prikkelen. Door echt te luisteren en te voelen. Voelen? Ja, door bijvoorbeeld je schoenen uit te doen. Eng? Jazeker, dat is eng voor onze verwende voeten. Maar ze zijn niet anders gebouwd dan die van de jagers verzamelaars van 2000 jaar geleden. Dus ze kunnen het best even ervaren. Daarnaast gaan we ons voorstellingsvermogen in te zetten. Als je verdwaald zou zijn, wat zou je doen en waar zou je gaan slapen? En hoe ziet dit bos er uit als je een hertje bent? Wat is dan eng, en waar zou je dan gaan slapen?

Barefeet Bos Ervaring:

Instructie: Esther
Deelnemers: 4 tot 10
Kinderen kunnen ook meedoen vanaf 8 jaar, mits begeleidt door een volwassene.
Duur: ca. 5 uur
Lokatie: regio arnhem, exacte lokatie komt na opgave.
zondag 17 februari 2019
Kosten: €12,- per persoon, incl. heet water, theekruiden gaan we ter plekke zoeken. Breng zelf een lunch mee.
Kinderen van 8 t/m 12: € 6,-.

--> Heb je zin om dit met je eigen familie of vriendengroepje te doen? Neem dan contact op via de contact pagina. Dan kijken we wat er mogelijk is.