background image

U bent hier: Home, Info, locatiefacebook

Het BareFeet team

Esther Versluisesther


Instructeur

Ik ben er vaak op uit geweest om te (oefenen in) overleven in de vrije natuur van Moeder Aarde en heb alle cursussen bij stichting Kokopelli gevolgd. Dit heeft mij zoveel gebracht dat ik U graag de kans geef om vergelijkbare ervaringen op te doen. Ik hou van de stoere kant van het overleven zoals hutten bouwen en zelf vuur maken. Maar ik kan ook intens genieten als ik 's ochtends in mijn zelfgemaakte hut wakker wordt. Dan voel ik me echt een deel van Moeder Aarde.

Arne van Geffenarne


Vrijwilliger en oprichter van Barefeet Survival

Eenvoud, dat sprak me altijd al aan. Onze maatschappij is zo goed in het complex maken van de eenvoud. Bij de Kokopelli Earth Survivalschool ervaarde en leerde ik het leven terug naar de basis te brengen. Jaren heb ik met veel plezier allerlei leef en overleef cursussen gevolgd en als vrijwilliger kon ik nog vaker in het bos zijn. Het geeft een vrij gevoel te weten dat je als mens eigenlijk niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Zo wordt overleven al gauw leven.

Esther Gerritsenesther


Vrijwilliger

Buiten zijn is voor mij een manier om op te laden van mijn drukke kantoorleven. Van buiten slapen en vuur maken word ik erg blij! Ik vind het erg leuk dat ik Barefeet kan helpen en op deze manier het buiten-zijn kan delen met anderen. Mijn mooiste avonturen heb ik beleefd in Zweden waar je te voet of in een kano kan rondzwerven, weg van de bewoonde wereld.

Bastiaan Dolmansbastiaan


Gast instructeur
en oprichter van Stichting Kokopelli

Bastiaan is een echte buiten man, bedreven in overleven in de natuur. Hij heeft na jaren zoeken, bij Tom Brown jr., een fameuze survivalexpert in Amerika, eindelijk de benadering van overleven in de natuur had gevonden, die hem aansprak. "Door te gaan leven met de natuur, kun je eindeloos overleven."
Dit in tegenstelling tot de SAS, (mariniers) overlevingsstrategie, die ook gebruik maakt van alle mogelijkheden die de natuur biedt, maar dan om je zo snel mogelijk uit die gevaarlijke situatie te vechten. Ongeacht de kosten voor de omgeving. Nee dan eerst ter plekke gaan leven, om daarna te beslissen of je nog wel terug wilt naar de bekende moderne wereld. Hij is in 1995 gestart met Stichting Kokopelli en heeft deze benadering daarmee naar Nederland gebracht. Nederland bevatte uiteindelijk niet genoeg natuur meer voor hem en hij is met zijn hele gezin naar Zweden verhuist. Maar voor de kinderen van de Aarde reeks komt hij nog graag naar Nederland. Barefeet Survival neemt de organisatie van deze cursus op zich.
Hij kan prachtig en met humor vertellen over zijn ervaringen.
Bastiaan: Voor mij is de KvdA cursus reeks een hele speciale, want het is een rijke ervaring om erbij te kunnen zijn wanneer mensen hun 'gevoel' leren gebruiken. De cursus reeks maakt je gevoel wakker, noem het 'voorgevoel' als je wilt.

Locaties

Renkums Beekdal

Ons kamp slaan we dit jaar op in het bos vlakbij Renkum, aan de rand van de Veluwe.
In een schitterend beekdal waar 2 beken het water van de veluwe afvoeren naar de rijn gebruiken we het kampeerterrein van landgoed Quadenoord en kunnen we kampvuurtje stoken, op zoek naar eetbare planten, luieren en ravotten.

Quadenoord 4
Quadenoord 5 Quadenoord 6
Quadenoord 1 wc
kampvuurtje

uw eigen plek

Voor groepen is het mogelijk om de activiteit op uw eigen plek te organiseren.

 

Kinderen bij Barefeet Survival

lekker warm

De Bushcraft cursussen zijn voor volwassenen bedoeld. Maar er is zeker de mogelijkheid voor kinderen om mee te doen. Juist kinderen bouwen graag hutten en spelen graag met vuur. Die zijn nog beter in contact met hun oerherkomst. Door deze activivteit samen te doen kan jullie onderlinge band versterken.
Je krijgt stof op jouw niveau aangeboden, maar jullie vormen een team en je speelt het spel samen met het kind. Ik schat in dat gemiddeld genomen kinderen vanaf 8 jaar in zo'n team op hun plek zijn. Maar welk kind is gemiddeld?

Kosten: Kinderen zijn onze toekomst en tot 4 jaar mogen als ze met een volwassene zijn, gratis meedoen en mee-eten. Neem, indien nodig, wel zelf de door het kind geeiste kindervoeding mee.
Kinderen van 5 tot 16 mogen voor de helft van kosten van de activiteit meedoen, mits vegezeld door een volwassene per kind.

Wilt u een kinderfeestje/familiefeest organiseren met Barefeet? Dat kan zeker. Kijk dan even op de pagina voor groepen

En vraag om een offerte.

Onze kinderen van de Aarde cursussen en de Moeder Aarde cursus zijn gemaakt voor volwassenen, zodat die weer een kind van Moeder Aarde kunnen worden, door met haar te "spreken". Dat vergt rust en focus, dus daarbij zijn kinderen niet op hun plaats.

de oogst van de dag Quadenoord 2

Samen een hut bouwen om er daarna samen in te slapen! Wie van de twee slaapt er het best?

Praktisch: Overnachtingen en Maaltijden

Voor alle cursussen bij BareFeet survival geldt dat overnachten kan in zelf meegebrachte tenten, bivakzakken, boshutten (wel zelf maken) of onder de sterrenhemel (zelf meenemen...)
We koken volledig biologisch en vegetarisch voor onszelf, zodra dat kan, op open vuur. Maar dat is genoeg zodat je mee kunt eten. We willen zelfs rekening houden met je dieetwensen. Maar we hebben dus geen officiele keuken met koelkast en afzuigkap, makkelijk te reinigen tegels en dergelijke. Dus officieel mogen we niet voor je koken en mag je dus ook zelf je eigen eten bereiden.

koken primitief koken eten bereiden
uitzicht vanuit bivakzak

 

Hoe gaat het na de aanmelding?

Na het aanmelden neem ik contact met je op. We bespreken je wensen. Je krijgt een offerte. Als je die accepteert, vragen we je om een aanbetaling te doen. Pas daarna kan ik de voorbereidingen starten, zoals de locatie boeken en dergelijke. Enige weken voor de activiteit komt er een mail met extra informatie voor de deelnemers. Twee weken voor de activiteit moet het restant bedrag betaald zijn.

Waarom Blote voeten?

Het symboliseert de manier van kijken naar het (over)leven, het contact met de aarde en de omgeving. Je hebt geen moderne spullen nodig. Zelfs geen schoenen. Maar je mag ze natuurlijk wel aan als je dat wilt. Niet alleen wij mensen moeten beter van het contact worden, ook de wilde natuur....

Ga naar de Contact pagina. En stel ze gerust.

Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, kun je je dan daarlangs ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Uw gegevens worden niet doorgegeven en een mailtje is ook weer genoeg om uit te schrijven.