background image

U bent hier: Home, Activiteiten, Bushcraft facebook

Bushcraft

Wat is Bushcraft eigenlijk? Voor ons is het alle kennis, kunde en technieken tezamen die een mens kan gebruiken om te leven in en met de natuur. We hebben er nog niet een goede vertaling van in het Nederlands gevonden. De kunde van de natuur misschien? Maar ja, onder natuurkunde wordt weer iets heel anders verstaan.....

Door te leven in en met de natuur, kom je er op een andere manier in te staan. Je ziet, hoort en voelt meer en je ervaart het anders als het bos je (tijdelijke) thuis is dan wanneer je er als bezoeker bent.

Thuis op Aarde - Basis

Bladerhut

Wanneer ben je thuis op aarde? Dan ben je op je gemak bij moeder Aarde, je kunt in de natuurlijke wereld slapen, weet waar je je eten vind in de natuurlijke supermarkt. Welke spullen je gebruikt uit de natuurlijke bouwmarkt om je huis te bouwen. Je hebt nauwelijks tot geen moderne spullen nodig. Je weet je weg te vinden en je weet ook wat gevaarlijk is en wat niet. De jagers verzamelaars van vroeger zijn mijn ultieme voorbeeld. Dat niveau bereiken we niet meer, dat vergt een opleiding van jaren. Maar er aan snuffelen is al heel leuk. Het prikkelt onze oerinstincten, denk maar aan hoe vuur ons aantrekt.
Tijdens de basiscursus leer je de belangrijkste vaardigheden die je in de wildernis in leven zullen houden.

Vanuit de BareFeet Survival visie ligt de nadruk op overleven SAMEN met de natuur. Het is een actieve cursus waarin de basistechnieken en vaardigheden onderwezen worden. Veel praktijkervaring wordt opgedaan en er is zeker ook tijd om te lachen met het bos.

Deze basiscursus is 4 aaneengesloten dagen

Onderwerpen o.a.: bivak maken met materialen uit het bos, als je hut zover is, kun je er in slapen! Maak je eigen medicijn, drinkbaar water en vuur. Vuur maken we met de vuurboog, en gebruiken we daarna als gereedschap. Verder nog: veiligheid, veilig mesgebruik, bruikbare planten en ook jagen komt voorbij.

Deze cursus is gericht op volwassenen, maar kinderen vinden het ook prachtig en het is ook prima mogelijk om het samen met een zoon/dochter, petekind, stiefkind of neefje/nichtje, ... te komen doen. Het geeft een mooie stoere ervaring samen die de band tussen jullie kan versterken. max 1 kind per volwassene (voor het beste effect)

De cursus start op donderdag om 10:00 en we sluiten af zondag rond 16:00

Thuis op Aarde, basis
Instructie: Esther
Deelnemers: max 8
Duur: 4 dagen
in overleg
Locatie: Quadenoord
Kosten: €1940,- voor 8 deelnemers
Andere lokatie of aantal? Neem dan contact op voor een offerte.
Koffie, thee en (biologische) maaltijden en overnachting zijn inbegrepen. Dat geld ook voor het gebruik van gereedschap en materialen.

--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

 

 

 

houtsnij project Boshut in wording zintuig ervaring de rimboe

Spelen met vuur

vuurdemo

Zelf Vuur maken is echt magisch. Er zijn verschillende technieken; de vuurboog, de firesteel, vuurslag, tondeldoos. Maar we doen het zonder aansteker of lucifers!
Je maakt je eigen vuurboogset. Zorg dat je vuurkuil, hout en tondel klaar liggen en draaien maar...
Met genoeg wilskracht en doorzettingsvermogen gaat het zeker lukken. En je hoeft nooit meer bang te zijn dat je lucifers nat worden. Daarmee doe het op eigen kracht met alleen dat wat je in het bos kan vinden. Wij weten dat dat kan.
Met dat vuur heb je een stuk gereedschap in handen om bijvoorbeeld een kom te maken waarin je water drinkbaar kunt maken. En ken je de prehistorische televisie al? Natuurlijk koken we op vuur en poffen we zelfs onze popcorn boven het vuur. Een leuk en actief weekend waarin je vuur echt leert kennen.
En je komt er achter of het spreekwoord echt waar is: Waar rook is, is vuur.

De cursus start op zaterdag om 10:00 en we sluiten af zondag rond 16:00

Spelen met Vuur
Instructie: Esther
Deelnemers: tot 8
Duur: weekend
in overleg
Locatie: Quadenoord, Renkum
Kosten: €970,- voor 8 deelnemers
Andere lokatie of aantal? Neem dan contact op voor een offerte.
Koffie, thee en (biologische) maaltijden en overnachting zijn inbegrepen. Dat geld ook voor het gebruik van gereedschap en materialen.

--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

 

koken op kampvuur uitleg vuurmaken vuur maken vuur aanblazen