background image

U bent hier: Home, Activiteiten, Bosleven Ouder-Kindfacebook

Overleven weekend met kinderen

lol op een boomstamOuder-Kind weekend

Deze dagen zijn voor de stoere jongens en coole meiden die met hun vader of moeder leuke dingen willen beleven in het bos.
Maar ook voor coole vaders en stoere moeders die een sterkere band met hun zoon of dochter willen bereiken door samen leuke maar ook een beetje spannende ervaringen op te doen. Het is dus zeker de bedoeling dat de ouder ook echt meedoet!

Wat gaat er gebeuren? We belanden met zijn allen in een (speelse) overlevingssituatie. En moeten dus zien te overleven met de spullen uit het bos.
Dat doe je door samen te werken. Dus: Samen op pad want het bos moet verkend worden. Leer hoe je verdwaald en hoe je zorgt dat je juist niet verdwaald raakt.

lekker warm Samen een hut bouwen om er daarna samen in te slapen! Wie van de twee slaapt er het best? Onze opzet is een hut te maken van spullen uit het bos, maar er zullen hulpmiddelen zijn als het weer daar om vraagt. Alle lucifers en aanstekers zijn nat en toch maken jullie vuur.
Alle nieuwe jagersteams maken samen hun eigen boog. En gaan ermee leren schieten natuurlijk. We kijken of we sporen kunnen vinden. En of de dieren tevoorschijn willen komen. En dan moet je dus heel stil zijn. We zullen natuurlijk niet echt op de dieren schieten.

de oogst van de dag Eten is ook belangrijk, dus er worden broodjes boven het vuur gebakken. Al ons eten koken we boven ons kampvuur. Dus er moet hout gezaagd worden. Voor het stoken zijn er vast wel liefhebbers te vinden. Je mag je eigen lepel branden en daarna snijden. Misschien mag je nu al vast oefenen met snijden, zodat je leert veilig met een mes om te gaan. En als je een mooi mes hebt neem je dat natuurlijk mee!

Ouder kind weekend
Instructie: Esther
Duur: weekend
Op programma: vrijdag 25 mei, 19.00 uur tot zondag 27 mei rond 16:00 uur
Kosten: €225,00 per team
Deelnemers: 3 tot 5 teams
Een team bestaat bij voorkeur uit één volwassene en één kind. Ongedeelde aandacht maakt de ervaring extra waardevol. Maar een tweede kind mag mee voor 60 euro. Een familierelatie is ook niet verplicht.
Koffie, thee en (biologische) maaltijden en overnachting zijn inbegrepen. Dat geld ook voor het gebruik van gereedschap en materialen.

--> aanmelden? Ga naar de aanmeld pagina

 

koken op kampvuur zintuig ervaring hut in aanbouw de rimboe