background image

U bent hier: Home, Nieuwsfacebook

Nieuws van BareFeet

 

2018:

 

22 Mei

Gepost door Barefeet op 22 mei 2018

Door dat onze gastinstructeur Bastiaan ook op cursus moet, hebben we de data van KvdA ongeveer een week moeten opschuiven.

--> alle info staat op de natuurbeleven pagina

 

6 Maart

kamp in het bosNieuw programma

Gepost door Barefeet op 6 maart 2018

Het nieuwe jaar is alweer volop bezig en eindelijk hebben wij ons voorjaars programma klaar en online gezet.
Ik heb een stevig begin van het jaar beleefd met een wintersurvival in de diepe sneeuw in Zweden.

We beginnen het Barefeet programma met een gathering om het voorjaar te vieren. Er staat weer een overleven 4 daagse gepland, in de meivakantie In mei is het tijd om de ouder en kind band te versterken via het ouder kind weekend en in juni staan de band met de aarde centraal inhet Aardeweekend en daarna een creatief boskleding weekend op het programma.
Wordt de cursus die je graag wilt volgen nog niet georganiseerd? Mail gerust, en bij voldoende interesse plannen we het gewoon in.

 

--> meer informatie o.a. in de Agenda

 

De nieuwtjes zijn tegenwoordig te vinden op facebook. En zijn ook te lezen als je geen account hebt. Belangrijke berichten worden ook via de mail verstuurd. Neem contact op indien je op de mailinglijst wilt.

 

Barefeet op facebookBarefeet op Facebook

 

2016:

Gepost door Barefeet op 3 juli 2016

Dit najaar hebben we weer een ouder-kind weekend op het programma staan. We belanden met zijn allen in een speelse overlevingssituatie. Moeten dus zien te overleven met de spullen uit het bos. Ervaar samen met je kind of petekind een onvergetelijk weekend waarin de basis van het leven weer naar boven komt.

Ook geeft Bastiaan in oktober het volgende deel in de Kinderen van de Aarde reeks, nummer 4. The dark side of the Forest!

In december organiseren we weer een Barefeet Gathering. Lekker bij het vuur met (bijna) midwinter. Een speciale tijd, blijkt wel, want dit zijn de drukst bezochte gatherings van Barefeet!
--> kijk 's op de agenda

 

Gepost door Barefeet op 8 april 2016

Helaas kunt u zich niet meer inschrijven voor de cursus overleven basis van 23-26 juni. Maar we hebben daarom, voor al die andere liefhebbers een nieuwe cursus overleven basis ingepland van 30 juni-3 juli. Een lekker zomerse cursus met van die lange dagen, waarin het heerlijk is om buiten te zijn. Lekker actief zijn in het bos, afgewisseld met rustige momenten en heerlijk eten. Zelf vuur leren maken, een onderkomen bouwen, eetbare planten zoeken en nog veel meer. Voor volwassen maar kinderen mogen ook meedoen.

--> ga naar de bushcraft pagina

 

Gepost door Barefeet op 21 februari 2016

Het nieuwe jaar is alweer volop bezig en eindelijk hebben wij ons voorjaars programma klaar en online gezet.
Er staat weer een overleven 4 daagse gepland, en Esther geeft in april een boskleding weekend.
Wordt de cursus die je graag wilt volgen nog niet georganiseerd? Mail gerust, en bij voldoende interesse plannen we het gewoon in.

--> meer informatie o.a. in de Agenda

 

Gepost door Barefeet op 10 februari 2016

Esther is een facebookpagina begonnen voor Barefeet. Hierop kan je het laatste nieuws vinden. Je kunt er een berichtje achterlaten als je wilt vertellen over je natuur avontuur, je eigen project wilt laten zien of er vragen over hebt. De plannen zijn er om er uitdagende oefeningen te plaatsen om je contact met de natuur te versterken. Daarnaast is er plek om tips en tricks en andere informatie te plaatsen over natuur, overleven en natuurlijke creatieve onderwerpen.

--> bekijk ook eens onze Facebook pagina

 

 

 

2015:

Gepost door Barefeet op 23 augustus 2015

Na een heerlijke 4 dagen afgelopen juni komt Bastiaan alweer in oktober naar Nederland om het vervolg op Kinderen van de Aarde 1 te geven.
De locatie is nog niet helemaal bekend, maar dat het een mooi bosgebied wordt is zeker.
Heb je Kinderen van de Aarde 1 gevolgd? Er zijn nog een paar plaatsen vrij....

--> meer informatie op de Natuurbeleving pagina

 

Gepost door Barefeet op 23 augustus 2015

Doordat de cursus 'Kinderen van de Aarde 2' is ingelast begin oktober verzetten we de bushcraft dag van 4 oktober naar zaterdag 26 september.
Die dag valt binnen de barfeet gathering dus als je langer in het bos wilt vertoeven dan is dat mogelijk.
De dag zelf gaan we bezig met vaardigheden op verzoek van de deelnemers. Denk aan touw maken, lepel snijden, moccasins maken, etc.... --> naar de Bushcraft pagina

 

Gepost door Barefeet op 24 februari 2015

Eind mei, met een lekker weertje..., organiseren we een cursus speciaal voor ouders en kinderen tezamen. Op een speelse manier ervaren we hoe en wat je kan doen als je onverhoopt in een overlevings situatie terecht komt.
Samen op pad want het bos moet verkend worden. Leer hoe je verdwaald en hoe je zorgt dat je juist niet verdwaald.
--> lees meer op de Bosleven Ouder-Kind pagina

 

 

 

2014:

Gepost door Barefeet op 07 april 2014

Foto's zien van de messen workshop? Beter laat dan nooit, maar de galery staat eindelijk online.
Het was een relaxed en creatief weekend. Meerdere mooie messen zijn gemaakt.
--> Naar het album

 

10,11 mei

Over 1 maand, op 10 en 11 mei, is er weer een workshop messen maken.

--> Meer informatie op de creatieve pagina

 

Gepost door Barefeet op 25 januari 2014

Zo, het 2014 jaarprogramma van barefeet is in de lucht.

Er zijn een aantal nieuwe onderdelen gekomen, waaronder een complete jaar opleiding. Hierin leer je in 6 weekenden over de basis van het leven in de natuur. Zowel overleef technieken, creatieve zaken als intuïtieve komen aan bod.

De jaaropleiding wordt afgesloten met een 'wildernis ervaring'. Een week waarin we een overlevings situatie gaan simuleren in een mooi natuurgebied. Alle opgedane kennis komt nu van pas om er een leerzame doch leuke week van te maken. --> Lees meer op de Wildernis Leven pagina

 

Maar check ook de creatief pagina eens. Esther geeft dit jaar weer een kleding cursus waar je leert een jas te maken van een wollen deken en bosschoenen van leer. Heerlijk voor de koudere seizoenen. --> Lees meer over de Boskleding cursus

 

Onder de kop 'natuurbeleving' zijn er 2 nieuwe cursussen: het Aarde weekend en Wildernis intuïtie. Wat die inhouden......? lees snel verder --> --> Ga naar de Natuurbeleving pagina

 

 

 

2013:

19,20 Okt

vuurtje makenBarefeet Gathering

Gepost door Barefeet op 29 juli 2013

21,22 Dec

Dit najaar staan er 2 Gathering weekenden gepland, namelijk op 19 en 20 oktober en 21 en 22 december.

De eerste gathering in juni was een heerlijk samenkomen in hoenderloo. We hadden het weer mee, lekker zonnig. Met z'n 13en hebben we een hoop plezier gehad, veel gerelaxed en ook nog wat projecten verder afgemaakt.

Midwinter vieren? De Gathering in december is tijdens de langste nacht van het jaar. Met een snorrend kacheltje in de tipi, misschien zelfs sneeuw buiten. Het is tijd voor verhalen bij het vuur, net zoals lange tijd de wijsheden van een clan werden door gegeven.

Toegankelijk voor iedereen, geen les, geen verplichtingen, vrolijke sfeer, Barefeet en het bos nodigen je uit mee te genieten.....
--> Lees meer op de Gathering pagina

 

Gepost door Barefeet op 29 juli 2013

Zondag 1 september staat de volgende zintuigen wandeling weer gepland. Wandelend oefenen om weer te ontspannen en een open blik te krijgen. Ervaar het bos eens op een andere manier. De middag wordt gehouden in de bossen nabij Rheden en meedoen is gratis voor iedereen, al vragen we wel om een donatie om dit te kunnen blijven doen.

Wil je mee wandelen dan graag opgeven via email
--> Lees meer op de Ydra Mundi pagina

 

Gepost door Barefeet op 19 mei 2013

Het weekend van 8 en 9 juni wordt voor de eerste keer een Gathering georganiseerd.

Dit is ontstaan vanuit de wens vaker met een groep gelijk gestemden in de natuur te zijn en technieken te kunnen oefenen, projecten verder af te maken en kennis te kunnen delen.
2 dagen zitten Arne en Esther in het bos, brand het kampvuurtje, wordt er geknutseld, gepraat, gelachen, lekker gegeten, en wat er maar door de groep ingebracht wordt.

We nodigen iedereen uit een deel van de clan te worden! Wil je proeven aan de sfeer in het Barefeet kamp? Ligt er nog steeds een vuurset naar je te kijken vanuit de kast, maar trakteer je de buren te weinig op een rooklucht? Is de ceder fluit nog steeds niet af?

Geen les, geen verplichtingen, vrolijke sfeer, Barefeet en het bos nodigen je uit mee te genieten.....
--> Lees meer op de Gathering pagina

 

Gepost door Barefeet op 5 mei 2013

Zondag 26 mei staat de volgende zintuigen wandeling weer gepland. Wandelend oefenen om weer te ontspannen en een open blik te krijgen. Ervaar het bos eens op een andere manier. De middag wordt gehouden in de bossen nabij Rheden en meedoen is gratis voor iedereen, al vragen we wel om een donatie om dit te kunnen blijven doen.

Wil je mee wandelen dan graag opgeven via email
--> Lees meer op de Ydra Mundi pagina

 

Gepost door Barefeet op 5 mei 2013

Donderdag 9 mei is het hemelvaart. BareFeet survival en Ydra Mundi zijn dan te vinden op de markt bij de school Aventurijn in Loenen. Tevens is het de open dag van de school. Fiets langs voor workshops en lezingen, leuke marktkraampjes, koffie, thee, gebak en ander lekkers(anwb-fietsroute 58/91).

Zo komt auteur Geert Kimpen onthullen hoe je goud maakt van je leven; Mireille Mettes legt uit hoe de MIR-methode werkt en oprichtster Hannah de Vos-Beckers vertelt alles over het onderwijs op Aventurijn. Verder wordt er ter demonstratie een leemoven gebouwd en zijn er de hele dag door leuke workshops en een uitgebreid kinderprogramma…

Kom gezellig langs om ons te ontmoeten of voor een demonstratie vuur maken met de vuurboog. We vertellen graag over wat er bij BareFeet en Ydra Mundi te beleven valt.
--> naar de site van Aventurijn